Ajutoare guvernamentale post #covid-19

29/05/2020by Bara Felix0
CoverCFBara.png

#Guvernul va suporta 45% din salariul brut pentru angajatii intorsi din #somaj tehnic, indiferent daca angajatul lucreaza cu norma intreaga sau cu norma partiala, pentru o perioada de 3 luni, singura obligatie a angajatorului fiind de a mentine raportul de munca pentru o perioada de 9 luni de la data reactivarii contractului.
O alta prevedere face referire la subventiile acordate angajatorilor care incadreaza in munca persoane din grupe considerate de risc(tineri intre 16 si 29 de ani si persoane in varsta de peste 50 ani).
Incepand cu 1 iunie 2020, pentru angajarile inregistrate pana la data de 31 decembrie 2020 a persoanelor in varsta de peste 50 ani, care au fost concediati in perioada starii de urgenta, angajatorii vor primi o #subventie de 2500 lei/lunar, pentru o perioada de 12 luni, conditia fiind de a pastra raportul de munca pentru inca 12 luni. Valoarea si conditiile subventiei sunt valabile si pentru angajarea de tineri intre 16 si 29 de ani, inregistrati ca someri in evidenta #AJOFM.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *